Ton (1969) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1996 tot 2002 heeft Ton gewerkt als Management Consultant bij PricewaterhouseCoopers (later PwC Consulting en IBM Business Consulting Services). Gedurende die periode heeft hij binnen en buiten Nederland opdrachten uitgevoerd op het gebied van ICT implementaties, bedrijfsvoering, finance, project-, programma- en verandermanagement.

In 2002 is hij toegetreden tot het managementteam van IBM Outsourcing Services, vestiging Rijswijk. In 2003 is hij eindverantwoordelijk business manager van die vestiging geworden, met als belangrijke focus de uitbestede financiële, personeels- en salarisadministratie van een ZBO (ruim 50 FTE inclusief een adviesgroep).

In 2005 is Ton in dienst getreden bij ConQuaestor (ontstaan na een management buy-out vanuit IBM). Tot 2009 is hij als business manager medeverantwoordelijk geweest voor een van de vijf takken van sport binnen ConQuaestor: F&A outsourcing. In 2009 heeft Ton samen met Michiel Torstai opgericht.

Ton houdt van reizen, Les Mills’ bodypump, wandelen, klussen in en om het huis, koken, muziek en van zijn vrouw Yvonne, met wie hij samenwoont in Nijmegen.