Michiel (1970) is in 1995 afgestudeerd als register accountant aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op dat moment was hij reeds drie jaar werkzaam in de auditpraktijk van PricewaterhouseCoopers (PwC). Van 1992 tot en met 1998 is Michiel werkzaam geweest in deze praktijk, waar hij zich, naast de reguliere controlewerkzaamheden, voornamelijk ook bezighield met bijzondere opdrachten, zoals due diligence onderzoeken.

In oktober 1998 heeft Michiel binnen PwC de overstap gemaakt naar de management consulting praktijk, waar hij medeverantwoordelijk was voor de opzet van de financiële detacheringspraktijk. Zo heeft Michiel leiding gegeven aan de vestiging Utrecht van deze praktijk (60 FTE) en is hij verantwoordelijk geweest voor de branchegroep Energy & Utilities. Deze praktijk is voortgezet bij IBM Business Consulting Services, na een wereldwijde overname van de consulting praktijk van PwC.

Op 1 april 2004 heeft Michiel, samen met nog 20 andere partners, door middel van een management buy-out, de activiteiten Interim Finance, Process- en Interim Management overgenomen van IBM. Dit was de start van ConQuaestor. Michiel heeft een actieve bijdrage geleverd aan de opzet van deze nieuwe organisatie, met name op het gebied van Finance, HR en Juridische Zaken.

Eind 2006 is Michiel binnen ConQuaestor gestart met de opzet van de Finance & Accounting Outsourcing praktijk. Als eindverantwoordelijk partner hield Michiel zich bezig met acquisitie, transitietrajecten en daadwerkelijke uitvoering. In deze rol heeft Michiel Ton leren kennen en samen zijn zij op 1 september 2009 gestart met Torstai.

Michiel heeft drie zoons, Fabian (2001), Samuel (2004) en Nathan (2008).